Menu
ZUPA
Krem z pietruszki z kardamonem i topinamburem
13
PRZEKĄSKI
Krewetki w cieście z sezamem i salsą mango-chilli ( 6 szt.)
22
Rollsy z salami i serem ( 6 szt.)
16
Paluszki serowe (6 szt.)
16
do wyboru: z sosem czosnkowym lub salsą pomidor-papryka lub sosem chilli
DANIA GŁÓWNE
Filet z makreli
30
z czarną soczewicą, selerem naciowym, kalafiorem palonym i sosem winno-cytrynowym
Filet z kurczaka nadziewany salami piccante i serem dojrzewającym w ziołach
28
z ziemniakiem palonym i warzywami sezonowymi
Pierogi ruskie (7 sztuk)
20
z chrustem warzywnym i ziołami
Sałatka Cezar
19
Kurczak/ sos Cezar/ sałata rzymska/ parmezan
Żeberko BBQ
27
z pieczonymi ziemniakami i colesławem z czerwonej kapusty
Burrito z wołowiną
25
Tortilla pszenna z wołowiną, ryżem, guacamole, śmietaną kwaśną, kolendrą i salsą paprykowo - pomidorową
BURGERY
Burger z wołowiną
27
bułka z własnego wypieku z wołowiną, czerwoną cebulą, serem dojrzewającym, sałatami
sezonowymi, majonezem i bekonem
Burger z kurczakiem
24
bułka z własnego wypieku z kurczakiem, sosem pomidorowym pikantnym, majonezem,
serem dojrzewającym, czerwoną cebulą i sałatami sezonowymi
Burger Wege z halloumi
26
bułka z własnego wypieku z serem halloumi, sosem pomidorowym pikantnym, majonezem,
ogórkiem zielonym, papryką, cebulą, sałatami sezonowymi i sezamem
Frytki ziemniaczane
6
MAKARONY
Makaron z polędwiczką wieprzową
30
z boczniakiem, śmietaną, gorczycą i świeżymi ziołami
Gnocchi buraczane z kozim serem
25
z orzechami włoskimi i rukolą
DANIA WEGAŃSKIE
Curry z ciecierzycy
23
z mlekiem kokosowym, kolendrą i warzywami sezonowymi
DLA DZIECI
Filet z kurczaka z frytkami i marchewką z pomarańczą
14
Tagliatelle z sosem pomidorowym i parmezanem
DESER
Brownie czekoladowe
15
Deser dyniowy
18
z mascarpone, rokitnikiem, owocami i kruszonką