Przyjęcia okolicznościowe
Komunie
Pełna oferta – 140 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru):
Rosół z makaronem
bądź
Krem z białych warzyw
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru):
Rolada wołowa
Rolada drobiowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru):
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru):
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Zasmażana kapusta
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat
DESER (jedna propozycja do wyboru):
Sernik z gruszką i białą czekoladą
bądź
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
ZIMNA PŁYTA
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
2 rodzaje sałatek jarzynowa i sałatka sezonowa na mieszance sałat
Tarta francuska z czerwoną cebulą i kozim serem
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł
Patera owoców – 30 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Finger Food
Tatar wołowy/musztarda/ogórek – 9 zł
Kaszanka/mix sałat/jabłko – 5 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/majonez ziołowy/bazylia – 7,50 zł
Śledź na pumperniklu ze słonecznikiem i musem gruszkowym – 3 zł
Mini pasztet z musem ze śliwki – 4 zł
Tarta z pomidorem i pesto bazyliowym – 3,50 zł
Wytrawny sernik ze szpinakiem – 5 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa – 2,50 zł
Mus czekoladowy z popcornem – 3 zł
Mini sernik kokosowy – 3 zł
Mini brownie z białą czekoladą – 2,50 zł
Mus malinowy z białą czekoladą – 3 zł
Eton Mess z wiśnią – 3 zł
Chrzciny
Pełna oferta – 95 zł / os.
ZUPA (jedna propozycja do wyboru):
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z oliwą ziołową i grzanką
Krem z białych warzyw
Krem z ziemniaka pieczonego z kardamonem i kminem rzymskim
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru):
Rolada wołowa
Rolada drobiowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru):
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru):
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Zasmażana kapusta
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat
DESER (jedna propozycja do wyboru):
Sernik z gruszką i białą czekoladą
Tarta z kremem angielskim i owocami
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Panna cotta z musem malinowym
NAPOJE
kawa
herbata
woda mineralna niegazowana
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł
Napoje gazowane i niegazowane nielimitowane – 20 zł / os.
Patera owoców – 30 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Zimna płyta – 35 zł / os.
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i dymką
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem
Tarta francuska z czerwoną cebulą i kozim serem
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
Finger Food
Tatar wołowy/musztarda/ogórek – 9 zł
Kaszanka/mix sałat/jabłko – 5 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/majonez ziołowy/bazylia – 7,50 zł
Śledź na pumperniklu ze słonecznikiem i musem gruszkowym – 3 zł
Mini pasztet z musem ze śliwki – 4 zł
Tarta z pomidorem i pesto bazyliowym – 3,50 zł
Wytrawny sernik ze szpinakiem – 5 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa – 2,50 zł
Mus czekoladowy z popcornem – 3 zł
Mini sernik kokosowy – 3 zł
Mini brownie z białą czekoladą – 2,50 zł
Mus malinowy z białą czekoladą – 3 zł
Eton Mess z wiśnią – 3 zł
Imprezy rodzinne
Pakiet I – 49 zł
Krem z ziemniaka pieczonego z kardamonem i kminem rzymskim
Pieczeń z karczku/purée z buraka/pieczony ziemniak z rozmarynem
Ciasto jogurtowe z owocami i żelem owocowym
Pakiet II – 65 zł
Krem pomidorowy z oliwą ziołową i grzanką
Pstrąg filet/sałata rzymska mini/soczewica czarna/marchew karmelizowana
lub
Udko z kaczki/kluski śląskie/purée z czerwonej kapusty/śmietana
Tarta z kremem angielskim i i owocami
Pakiet III – 80 zł
Zupa cebulowa/ser wędzony/tymianek/cytryna
Filet z sandacza/kolorowa soczewica/sos maślany/kalafior/marchew
lub
Polędwiczka wieprzowa/kapusta włoska z koperkiem/ziemniak konfitowany/sos pietruszkowy
Parfait z maślanki z musem z owoców leśnych
lub
Brownie z białą czekoladą i wiśnią
Pakiet IV – 120 zł
Cappuccino z białych warzyw i z popcornem z kaszy gryczanej
Stek z polędwicy wołowej/ziemniaki pieczone/demi-glace/warzywa sezonowe
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł
Napoje nielimitowane – 25 zł / os.
kawa
herbata
soki owocowe
woda gazowana/niegazowana
napoje gazowane
Patera owoców – 30 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Zimna płyta – 35 zł / os.
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i dymką
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem
Tarta francuska z czerwoną cebulą i kozim serem
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
Finger Food
Tatar wołowy/musztarda/ogórek – 9 zł
Kaszanka/mix sałat/jabłko – 5 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/majonez ziołowy/bazylia – 7,50 zł
Śledź na pumperniklu ze słonecznikiem i musem gruszkowym – 3 zł
Mini pasztet z musem ze śliwki – 4 zł
Tarta z pomidorem i pesto bazyliowym – 3,50 zł
Wytrawny sernik ze szpinakiem – 5 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa – 2,50 zł
Mus czekoladowy z popcornem – 3 zł
Mini sernik kokosowy – 3 zł
Mini brownie z białą czekoladą – 2,50 zł
Mus malinowy z białą czekoladą – 3 zł
Eton Mess z wiśnią – 3 zł
Wesela
Menu Weselne za 100 zł / os.
Przystawka
Carpaccio z buraka, prażone orzechy, rzodkiew,
majonez lubczykowy, słonecznik
Zupa
Krem z pomidorów z oliwą ziołową i grzanką
Danie główne
Filet z sandacza, czarna soczewica, sos winny, warzywa sezonowe
lub
Polędwiczka wieprzowa, kapusta włoska z koperkiem,
ziemniak konfitowany, sos pietruszkowy
Deser
Fondant czekoladowy z lodami
Dodatki:
ZIMNA PŁYTA 35 zł / os.
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
2 rodzaje sałatek: jarzynowa i sałatka sezonowa na mieszance sałat
Tarta francuska z czerwoną cebulą i kozim serem
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
NAPOJE 20 zł / os.
Kawa, herbata z ekspresu
Soki 100% 2 rodzaje
Woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Napoje gazowane nielimitowane: 15 zł / os.
SŁODKI BUFET
(Minimalna ilość porcji z danego rodzaju: 10 szt.)
Słodki bufet aranżowany jest na osobnym stole w stylu naturalnym.
Tartaletki z musem waniliowym i owocami 3 zł
Panna cotta waniliowa 3 zł
Panna cotta czekoladowa 3,5 zł
Babeczki z musem pomarańczowym i owocami 3 zł
Mus czekoladowy z popcornem 3,5 zł
Mini sernik kokosowy 3 zł
Mini brownie z białą czekoladą 3 zł
Mus malinowy z białą czekoladą 4 zł
Leśny mech z kremem i owocami 4 zł
Jogurt porzeczkowy z kruszonką 2,5 zł
Słony karmel z czekoladą 3,5 zł
Eton mess z wiśnią 4 zł
Szarlotka 3 zł
Patera owoców – 30 zł / szt. (na 6 osób)
Ciasta i tarty kroimy na około 12 porcji
Ciasta 100 zł / 26 cm średnicy
Szarlotka
Sernik
Ciasto marchewkowe z białą czekoladą
Ciasto ucierane z owocami sezonowymi
Brownie z malinami
Ciasto leśny mech
Tarty 90 zł / 26 cm średnicy
Tarta cytrynowa z bezą
Tarta z kremem creme patissiere i owocami
Tarta czekoladowa
ALKOHOL:
WINO 45 ZŁ / 0,75 L
WÓDKA PRAVDA 140 ZŁ / 0,7 L
WÓDKA BOCIAN 45 ZŁ / 0,7 L
dodatkowe alkohole wyceniamy na życzenie
ALKOHOL ALL INCLUSIVE:
WÓDKA BOCIAN 50 ZŁ / OS.
WINO PRINZ STEFAN 50 ZŁ/ OS.
OPŁATA ZA WNIESIONY ALKOHOL – WÓDKĘ/WINO/
20 zł / os. niezależnie od ilości wniesionych sztuk
OPŁATA ZA WNIESIONY ALKOHOL INNY NIŻ WYŻEJ WYMIENIONY
10 zł / os. niezależnie od ilości wniesionych sztuk
DODATKOWO W CENIE:
• witanie chlebem i solą
• rzucanie kieliszkiem na szczęście
• powitanie winem musującym
• dekoracje kwiatowe według standardu
• dzieci do lat 3 – bezpłatnie
• dzieci do lat 7- 50% ceny menu dla osoby dorosłej
Menu Weselne za 240 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z créme fraîche
Krem z zielonego groszku z grzanką
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (cztery propozycje do wyboru)
Panierowany kotlet schabowy
Pieczeń z karczku
Udko z kaczki
De volaille
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Filet z kurczaka nadziewany salami piccante i serem dojrzewającym
Rolada wołowa
Roladka drobiowa z warzywami
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Colesław z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z porzeczką
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat sez0n0wych z vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Panna cotta z musem malinowym
ZIMNA PŁYTA
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
Hummus z pieczonej marchewki
Hummus klasyczny
Smalec ze skwarkami
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Sałatka z pieczonymi kurczakiem, pomidorem,
ogórkiem i vinegrette czosnkowym
Sałatka z pora i kukurydzy
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
Śledzie w trzech odsłonach
Boczniak marynowany
Pieczywo, masło
KOLACJA 1
(jedna propozycja do wyboru)
Udko z kaczki/ ziemniaki pieczone/ purée z buraków
z cynamonem/ sos demi glace
Kurczak supreme/ włoska kapusta z koprem/
ziemniak konfitowany/ sos demi glace
Pieczeń z karkówki wieprzowej/ ziemniaki pieczone/ kapusta zasmażana
KOLACJA 2
Grillowany filet z kurczaka na purée z groszku z warzywami
KOLACJA 3
(1 propozycja do wyboru)
Krem z buraka z pasztecikiem mięsnym
Chicken Pie ( gulasz drobiowy zapiekany pod chrupiącym ciastem francuskim)
Bogracz wieprzowy z kluseczkami
MENU WEGAŃSKIE:
Zupa:
Bulion warzywny
Danie główne:
Rolada sojowa nadziewana pieczoną papryką krokiet ziemniaczany/
warzywa sezonowe/ demi glace wegański
Deser:
Panna cotta wegańska z musem malinowym
Kolacja 1:
Seler-ryba zawijany w algi nori z frytkami ciętymi i sosem tatarskim
Kolacja 2:
Filet z tofu panierowany w panko
podany na puree z marchwi z warzywami sezonowymi
Kolacja 3:
Gulasz curry z ciecierzycy z mlekiem kokosowym,
kolendrą i warzywami sezonowymi
przykryty chlebkiem pszennym
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich,
kolejne według życzenia)
Woda niegazowana
Soki owocowe
Napoje gazowane nielimitowane: 15 zł / os.