Przyjęcia okolicznościowe
Komunie
MENU KOMUNIJNE – 200 zł/ os.
CENA ZAWIERA ANIMACJE DLA DZIECI PROWADZONE PRZEZ WYKWALIFIKOWANYCH ANIMATORÓW
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z trzech mięs z makaronem, marchewką i pietruszką
Krem z zielonych warzyw z sezamem i śmietaną
Krem z pomidorów z grzanką i oliwą ziołową
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru, dwa kawałki mięsa na osobę)
Rolada wołowa ( boczek, kiełbasa, musztarda, ogórek kiszony, cebula)
Rolada drobiowa (morela z orzechami włoskimi
lub suszone pomidory z mozzarellą)
De volaille
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
Karczek grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone w ziołach
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Colesław z białej lub czerwonej kapusty
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat sezonowych z ogórkiem, pomidorem, vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Semifreddo z gorącymi malinami
( mrożony mus śmietanowy z białą czekoladą)
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
ZIMNA PŁYTA
Selekcja wędlin
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowym i kozim serem
Chrupiąca kaszanka z imbirem na musie jabłkowym
Rollsy z szynką, serem oraz musztardą francuską
Sałatka z młodych liści i warzyw sezonowych z sosem koperkowym
Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem, sosem miodowo-cytrynowym i sezamem
Pieczywo, masło, oliwy smakowe
NAPOJE
Kawa
Herbata
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
MENU DLA DZIECI
Rosół z makaronem bez zielonego 🙂 – 15 zł
Krem pomidorowy z makaronem – 16 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 16 zł
Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki z pomarańczą – 24 zł
Frytki z ketchupem – 8 zł
PATERA OWOCÓW (skład patery zależny od sezonu) – 50 zł / szt.
na 6 osób
CIEPŁA KOLACJA
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
Chrzciny
OFERTA PATEROWA – 170 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z makaronem
Krem z białych warzyw z popcornem z kaszy gryczanej
Krem z pomidorów z chrustem warzywnym
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru, dwa kawałki mięsa na osobę)
Rolada wołowa ( boczek, kiełbasa, musztarda, ogórek kiszony, cebula)
Rolada drobiowa (morela z orzechami włoskimi
lub suszone pomidory z mozzarellą)
De volaille
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
Karczek grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Colesław z białej lub czerwonej kapusty
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat sezonowych z ogórkiem, pomidorem, vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Semifreddo z gorącymi malinami
( mrożony mus śmietanowy z białą czekoladą)
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
ZIMNA PŁYTA
Selekcja wędlin
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowym i kozim serem
Kaszanka na musie jabłkowym z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło, oliwy smakowe
NAPOJE
Kawa
Herbata
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
MENU DLA DZIECI
Rosół z makaronem bez zielonego 🙂 – 15 zł
Krem pomidorowy z makaronem – 16 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 16 zł
Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki z pomarańczą – 24 zł
Frytki z ketchupem – 8 zł
PATERA OWOCÓW (skład patery zależny od sezonu) – 50 zł / szt.
na 6 osób
CIEPŁA KOLACJA
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
ZIMNA PŁYTA
ZIMNA PŁYTA CLASSIC
39 zł/ os.
Wędliny z naszej wędzarni
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowych i kozim serem
Kaszanka na musie z pieczonego jabłka z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło
ZIMNA PŁYTA MODERN
45 zł/ os.
Mięsa wędzone premium (kaczka, polędwiczka i kurczak)
Sery zagrodowe i pleśniowe
Pasztet z dziczyzny z musem śliwkowym
Hummus z pieczonego buraka z grissini
Sałatka z selerem naciowym, ciecierzycą, oliwkami i oregano
Chałka z szynką parmeńską i pieczonym pomidorem
Tatar z wędzonego pstrąga
(ogórek zielony, cebula czerwona, majonez)
Pesto bazyliowe
Tapenada z oliwek i suszonych pomidorów
Pieczywo, masło
Imprezy rodzinne
PAKIET I – 90 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji:
OPCJA 1
Krem z kalafiora z oliwą pietruszkową i grzanką
Schab sous-vide/ ziemniaki w ziołach/ warzywa sezonowe/ sos musztardowy
Panna cotta kakaowa z musem truskawkowym i bezą
OPCJA WEGAŃSKA
Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej
Brokuł w panko na musie z marchwi z pieczonymi ziemniakami
Migdałowa panna cotta z musem malinowym
PAKIET II – 110 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji:
OPCJA 1
Krem pomidorowy z truskawkami i grzanką ziołową
Dorsz z ziołowym crunchem/ soczewica zielona/żurawina/ glazurowane buraki
Tarta z kremem waniliowym i owocami
OPCJA 2
Krem pomidorowy z truskawkami i grzanką ziołową
Polędwiczka wieprzowa/ sos grzybowy/ puree z białych warzyw/ gratin ziemniaczany
Brownie z wiśniami i kremem śmietankowym
OPCJA WEGAŃSKA
Krem pomidorowy z truskawkami i grzanką ziołową
Chrupiący seler/ warzywa sezonowe/mleko kokosowe/ mus z marchwi
Wegański mus czekoladowy z truskawkami
PAKIET III – 130 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji: OPCJA 1 Krem z cebuli/ białe wino/ tymianek/ cytryna/ grzanka czosnkowa
Filet z łososia/ salsa verde/ czarna soczewica/ winogrono/ mus z pietruszki
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym i wiśniami
OPCJA 2
Krem z cebuli/ białe wino/ tymianek/ cytryna/ grzanka czosnkowa
Indyk faszerowany suszonymi owocami/ gratin ziemniaczany/pieczona marchew
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym i wiśniami
OPCJA WEGAŃSKA
Krem z kukurydzy z chrustem z marchwi
Gołąbek z ciecierzycy i suszonych pomidorów/ puree z marchwi/ziemniak z ogniska
Kokosowy pudding z tapioki z mango
PAKIET IV – 150 zł
Do wyboru jedna z opcji.
OPCJA 1
ZUPA
Pikantny krem z czerwonej soczewicy/ salsa kukurydza z pomidorem
DANIE GŁÓWNE
Stek z polędwicy wołowej/ ziemniaki wędzone/ fasolka szparagowa/ szynka parmeńska/por/ demi-glace
DESER
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi i owocami
OPCJA 2
ZUPA
Pikantny krem z czerwonej soczewicy/ salsa kukurydza z pomidorem
DANIE GŁÓWNE
Stek z tuńczyka/ mango/ brokuł z chilli/ mus z groszku/sól morska
DESER
Mus czekoladowy z kremem malinowym i prażonymi pistacjami
MENU DLA DZIECI
Rosół z makaronem bez zielonego 🙂 – 15 zł
Krem pomidorowy z makaronem – 16 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 16 zł
Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki z pomarańczą – 24 zł
Frytki z ketchupem – 8 zł
NAPOJE NIELIMITOWANE – 15 zł / os.
Kawa – różne rodzaje
Herbata – różne rodzaje
Soki owocowe 100 % ( jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
+ 10 zł/ os. napoje gazowane nielimitowane
+ 10 zł/ os. lemoniady sezonowe
PATERA OWOCÓW (skład patery zależny od sezonu) – 50 zł / szt.
na 6 osób
CIEPŁA KOLACJA
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
ZIMNA PŁYTA
ZIMNA PŁYTA CLASSIC
39 zł/ os.
Wędliny z naszej wędzarni
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowych i kozim serem
Kaszanka na musie z pieczonego jabłka z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło
ZIMNA PŁYTA MODERN
45 zł/ os.
Mięsa wędzone premium (kaczka, polędwiczka i kurczak)
Sery zagrodowe i pleśniowe
Pasztet z dziczyzny z musem śliwkowym
Hummus z pieczonego buraka z grissini
Sałatka z selerem naciowym, ciecierzycą, oliwkami i oregano
Chałka z szynką parmeńską i pieczonym pomidorem
Tatar z wędzonego pstrąga
(ogórek zielony, cebula czerwona, majonez)
Pesto bazyliowe
Tapenada z oliwek i suszonych pomidorów
Pieczywo, masło
Wesela
MENU WESELNE 2023
Szczegółowa oferta dostępna poprzez zapytanie mailowe.
PAKIET 1
Cena: 270 zł/os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół na selekcji trzech mięs/ makaron/ pietruszka
Krem cappuccino z białych warzyw/ grzanka
(możliwa wersja wegańska)
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (jedna opcja do wyboru)
OPCJA 1
Rolada wołowa/ Filet z kurczaka panierowany/ Schab sous-vide
Kluski śląskie/ Ziemniaki pieczone w ziołach
Czerwona kapusta zasmażana/ Colesław z białej kapusty z chrzanem/ Buraczki z żurawiną
OPCJA 2
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym/ Confit z udka z kurczaka/ Karczek grillowany
Ziemniaki z ogniska z masłem czosnkowym/ Frytki w ziołach
Kapusta zasmażana z wanilią i boczkiem/ Coleslaw z czerwonej kapusty z porzeczką/ Seler z suszoną śliwką i śmietaną
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Tarta z lemon curd i włoską bezą
Mus czekoladowy z kremem malinowym i prażonymi orzechami
ZIMNA PŁYTA
Selekcja wędlin i kiełbas
Selekcja serów twardych i pleśniowych
Vol-au-vent z wędzonym łososiem i musem koperkowym
Rollsy z szynką, serem i musztardą francuską
Kurczak zawinięty w marynowaną cukinię z pomidorem
Sałatka z fasolą, kurczakiem, kukurydzą oraz kolendrą
Tarta na cieście francuskim z konfiturą figową i serem pleśniowym
Pieczywo, masło
KOLACJA 1 (jedna propozycja do wyboru)
Kurczak nadziewany serem i szpinakiem/ ziemniaki w ziołach/ marchew karmeliowana/ sos winno-maślany
Grillowany filet z makreli/ czarna soczewica/ groszek zielony/ salsa verde
KOLACJA 2 (jedna propozycja do wyboru)
Chilli con carne/ pieczona tortilla/ śmietana/ limonka
Wegańskie chilli sin carne z czerwoną fasolą i warzywami
MENU WEGAŃSKIE:
Zupa:
Bulion warzywny
Danie główne:
Rolada sojowa nadziewana pieczoną papryką krokiet ziemniaczany/
warzywa sezonowe/ demi glace wegański
Deser:
Panna cotta wegańska z musem malinowym
Kolacja 1:
Seler-ryba zawijany w algi nori z frytkami ciętymi i sosem tatarskim
Kolacja 2:
Filet z tofu panierowany w panko
podany na puree z marchwi z warzywami sezonowymi
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich, kolejne według życzenia)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
Napoje gazowane w zamykanych dzbankach
PAKIET 2
Cena: 290 zł/os.
PRZYSTAWKA ( jedna propozycja do wyboru)
Wędzona kaczka na paprykowej focacci/ majonez truflowy/ parmezan
Wędzony łosoś na czarnej focacci/ majonez rozmarynowy/ koper
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Francuska kremowa zupa cebulowa z grzanką czosnkową
Krem z pomidorów z malinami oraz migdałami
DANIE GŁÓWNE PORCJOWANE (jedna opcja do wyboru)
Polędwiczka wieprzowa w lubczykowym pudrze/ puree z selera/ gratin ziemniaczany/ sos demi-glace
Filet z sandacza/ kolorowa soczewica/ pieczona marchew/ salsa ziołowa
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym i wiśniami
ZIMNA PŁYTA
Selekcja wędlin i szynek dojrzewających
Selekcja serów włoskich
Grillowana cukinia z palonym serem feta i pomidorem suszonym
Łosoś wędzony na pumperniklu z twarożkiem ziołowym
Vol-au-vent z krewetką w miodzie
Sałatka na młodych liściach ze świeżymi warzywami i grzankami ziołowymi
Sałatka na wędzonej szynce z dymką i musem chrzanowym
Pieczywo, masło
KOLACJA 1
Kurczak w pudrze koperkowym/ gratin ziemniaczany/ pieczona pietruszka/ sos śmietanowy
KOLACJA 2
Shepherd’s Pie
MENU WEGAŃSKIE:
Zupa:
Bulion warzywny
Danie główne:
Rolada sojowa nadziewana pieczoną papryką krokiet ziemniaczany/
warzywa sezonowe/ demi glace wegański
Deser:
Panna cotta wegańska z musem malinowym
Kolacja 1:
Seler-ryba zawijany w algi nori z frytkami ciętymi i sosem tatarskim
Kolacja 2:
Filet z tofu panierowany w panko
podany na puree z marchwi z warzywami sezonowymi
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich, kolejne według życzenia)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
Napoje gazowane w zamykanych dzbankach
MENU DLA DZIECI
Rosół z makaronem bez zielonego 🙂 – 15 zł
Krem pomidorowy z makaronem – 16 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 16 zł
Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki z pomarańczą – 24 zł
Frytki z ketchupem – 8 zł