Przyjęcia okolicznościowe
Komunie
Pełna oferta – 165 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z makaronem
Krem z białych warzyw z popcornem z kaszy gryczanej
Krem z pomidorów z chrustem warzywnym
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru)
Rolada wołowa ( boczek, kiełbasa, musztarda, ogórek kiszony, cebula)
Rolada drobiowa (morela z orzechami włoskimi
lub suszone pomidory z mozzarellą)
Udko z kurczaka
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
Schab duszony ze śliwką
Karczek grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Colesław z białej lub czerwonej kapusty
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat sezonowych z ogórkiem, pomidorem, vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Semifreddo z gorącymi malinami
( mrożony mus śmietanowy z białą czekoladą)
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
ZIMNA PŁYTA
Wędliny z naszej wędzarni
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowym i kozim serem
Kaszanka na musie jabłkowym z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło, oliwy smakowe
NAPOJE
kawa
herbata
woda mineralna niegazowana
soki owocowe
DODATKI
Menu dla dzieci:
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł
Krem pomidorowy z makaronem – 8 zł
Patera owoców – 35 zł / szt. (na 6 osób)
Ciepła kolacja:
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie
(gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Chilli con carne/pieczona tortilla/ kwaśna śmietana, palona limonka – 35zł/ os.
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki i pomarańczy – 18 zł
Patera owoców (skład patery zależny od sezonu) – 35 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
Finger Food
Tatar wołowy / ogórek/ musztarda/ grzanka 15 zł
Tatar z łososia/ kolendra/ salsa mango-chilli 7 zł
Tatar z tuńczyka z sezamem i sosem sojowym 14 zł
Grzanka/ guacamole/ jajko poche 12 zł
Grzanka/ pate z czerwonej fasoli 8 zł
Kaszanka/ jajko przepiórcze/ żelka chrzanowa 8 zł
Łosoś wędzony / żelka z ogórka zielonego/ twaróg/ koper 10 zł
Pate z wątróbki drobiowej/ tost / gruszka karmelizowana 8 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/ majonez ziołowy/ bazylia 8 zł
Szynka parmeńska na grissini 10 zł/ 3 szt.
Kurczak zawijany w grillowanego bakłażana / pomidor/ feta 8 zł
Mini Tortilla meksykańska z fasolą czerwoną 10 zł
Mini burgery wołowe 15 zł
Mini burgery z kurczakiem 12 zł
Rollsy z salami i serem 8 zł
Rollsy ze szpinakiem i fetą 6 zł
Mini tarta:
• z boczkiem i porem 10 zł
• serowa 10 zł
• z salsą pomidorowo- ziołową 8 zł
Vol- au- vent:
• twaróg koperkowy/ łosoś wędzony 8 zł
• ser feta/ szpinak 6 zł
• krewetka w panko/ twaróg mango-chilli 12 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa z kremem cynamonowym 6 zł
Panna cotta kokosowa z ananasem 6 zł
Panna cotta malinowa z białą czekoladą 6 zł
Panna cotta czekoladowa z musem truskawkami 6 zł
Panna cotta cytrynowa z kruszonymi ciasteczkami 6 zł
Eton mess z kruszoną bezą i wiśniami 5 zł
Mus czekoladowy z karmelowym popcornem 6 zł
Mini szarlotka ( kruche ciasto, jabłka z cynamonem, kruszonka) 5 zł
Mus chałwowy z wiśniami i gorzką czekoladą 7 zł
Mini brownie z białą czekoladą 5 zł
Leśny Mech (mus z owoców leśnych, mascarpone, mus z owoców leśnych) 6 zł
Szyszka z musem śmietankowym i białą czekoladą 14 zł
Jabłuszka z musem śmietankowym i żelką cytryna/truskawka/malina 8 zł
Donuty 3 zł
Tartaletki kruche z kremem patissiere i świeżymi owocami 6 zł
Tartaletki kruche z lemon curd 6 zł
Muffin:
•cytrynowy 6 zł
•czekoladowy 6 zł
•owocowy 7 zł
•biała czekolada i karmel 7 zł
ZDROWA ALTERNATYWA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU
(minimum z danego rodzaju – 10 szt.)
Musy owocowe (truskawka, banan, malina) 4 zł
Jogurt porzeczkowy z kruszonką 5 zł
Jabłka pod kruszonką 5 zł
Pudding chia z musem mango 6 zł
Mus marchewkowy z białą czekoladą i ziemią jadalną 6 zł
Kulki mocy 6 szt. 20 zł
Chrzciny
Pełna oferta – 115 zł / os.
ZUPA (jedna propozycja do wyboru):
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z oliwą ziołową i grzanką
Krem z białych warzyw
Krem z ziemniaka pieczonego z kardamonem i kminem rzymskim
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru):
Rolada wołowa
Rolada drobiowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany
Filet z kurczaka grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru):
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru):
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Zasmażana kapusta
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat
DESER (jedna propozycja do wyboru):
Sernik z gruszką i białą czekoladą
Tarta z kremem angielskim i owocami
Panna cotta z musem malinowym
NAPOJE
Kawa
Herbata
Woda mineralna niegazowana
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki i pomarańczy – 18 zł
Napoje gazowane i niegazowane nielimitowane – 30 zł / os.
Patera owoców (skład patery zależny od sezonu) – 35 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
Zimna płyta
ZIMNA PŁYTA CLASSIC
39 zł/ os.
Wędliny z naszej wędzarni
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowych i kozim serem
Kaszanka na musie z pieczonego jabłka z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło, oliwy smakowe
ZIMNA PŁYTA MODERN
45 zł/ os.
Mięsa wędzone premium (kaczka, polędwiczka i kurczak)
Sery zagrodowe i pleśniowe
Pasztet z dziczyzny z musem śliwkowym
Hummus z pieczonego buraka z grissini
Sałatka z selerem naciowym, ciecierzycą, oliwkami i oregano
Chałka z szynką parmeńską i pieczonym pomidorem
Tatar z wędzonego pstrąga
(ogórek zielony, cebula czerwona, majonez)
Pesto bazyliowe
Tapenada z oliwek i suszonych pomidorów
Pieczywo, masło
Finger Food
Tatar wołowy / ogórek/ musztarda/ grzanka 15 zł
Tatar z łososia/ kolendra/ salsa mango-chilli 7 zł
Tatar z tuńczyka z sezamem i sosem sojowym 14 zł
Grzanka/ guacamole/ jajko poche 12 zł
Grzanka/ pate z czerwonej fasoli 8 zł
Kaszanka/ jajko przepiórcze/ żelka chrzanowa 8 zł
Łosoś wędzony / żelka z ogórka zielonego/ twaróg/ koper 10 zł
Pate z wątróbki drobiowej/ tost / gruszka karmelizowana 8 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/ majonez ziołowy/ bazylia 8 zł
Szynka parmeńska na grissini 10 zł/ 3 szt.
Kurczak zawijany w grillowanego bakłażana / pomidor/ feta 8 zł
Mini Tortilla meksykańska z fasolą czerwoną 10 zł
Mini burgery wołowe 15 zł
Mini burgery z kurczakiem 12 zł
Rollsy z salami i serem 8 zł
Rollsy ze szpinakiem i fetą 6 zł
Mini tarta:
• z boczkiem i porem 10 zł
• serowa 10 zł
• z salsą pomidorowo- ziołową 8 zł
Vol- au- vent:
• twaróg koperkowy/ łosoś wędzony 8 zł
• ser feta/ szpinak 6 zł
• krewetka w panko/ twaróg mango-chilli 12 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa z kremem cynamonowym 6 zł
Panna cotta kokosowa z ananasem 6 zł
Panna cotta malinowa z białą czekoladą 6 zł
Panna cotta czekoladowa z musem truskawkami 6 zł
Panna cotta cytrynowa z kruszonymi ciasteczkami 6 zł
Eton mess z kruszoną bezą i wiśniami 5 zł
Mus czekoladowy z karmelowym popcornem 6 zł
Mini szarlotka ( kruche ciasto, jabłka z cynamonem, kruszonka) 5 zł
Mus chałwowy z wiśniami i gorzką czekoladą 7 zł
Mini brownie z białą czekoladą 5 zł
Leśny Mech (mus z owoców leśnych, mascarpone, mus z owoców leśnych) 6 zł
Szyszka z musem śmietankowym i białą czekoladą 14 zł
Jabłuszka z musem śmietankowym i żelką cytryna/truskawka/malina 8 zł
Donuty 3 zł
Tartaletki kruche z kremem patissiere i świeżymi owocami 6 zł
Tartaletki kruche z lemon curd 6 zł
Muffin:
•cytrynowy 6 zł
•czekoladowy 6 zł
•owocowy 7 zł
•biała czekolada i karmel 7 zł
ZDROWA ALTERNATYWA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU
(minimum z danego rodzaju – 10 szt.)
Musy owocowe (truskawka, banan, malina) 4 zł
Jogurt porzeczkowy z kruszonką 5 zł
Jabłka pod kruszonką 5 zł
Pudding chia z musem mango 6 zł
Mus marchewkowy z białą czekoladą i ziemią jadalną 6 zł
Kulki mocy 6 szt. 20 zł
Imprezy rodzinne
Pakiet I – 80 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji:
OPCJA 1
Krem z pieczonego selera z popcornem z kaszy gryczanej
Schab sous-vide/ ziemniak z rozmarynem/ karmelizowany kalafior
Panna cotta z musem truskawkowym i ziemią jadalną
OPCJA WEGAŃSKA
Krem z pieczonego selera z popcornem z kaszy gryczanej
Curry z cicierzycy z warzywami i panierowanym tofu
Wegańska panna cotta z musem truskawkowym
Pakiet II – 99 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji:
OPCJA 1
Krem pomidorowy z oliwą ziołową i grzanką
Sandacz pieczony/ soczewica czarna/seler naciowy/ masło/marchew pieczona
Tarta z kremem cytrynowym i bezą
OPCJA 2
Krem pomidorowy z oliwą ziołową i grzanką
Confit z kaczego uda/ kluski śląskie/ glazurowane buraki/ demiglace
Brownie z malinami i gałką lodów waniliowych
OPCJA WEGAŃSKA
Krem pomidorowy z oliwą ziołową i grzanką
Seler-ryba/ soczewica czarna/sałata rzymska mini/ marchew pieczona
Wegański krem waniliowy z musem owocowym i granolą
Pakiet III – 120 zł
Do wyboru jedna z poniższych opcji: OPCJA 1 Krem z cebuli/ białe wino/ tymianek/ cytryna/ grzanka czosnkowa
Filet z łososia/ pesto z rukoli/ orzechy/ palona czerwona papryka
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym i wiśniami
OPCJA 2
Krem z cebuli/ białe wino/ tymianek/ cytryna/ grzanka czosnkowa
Indyk faszerowany suszonymi owocami/ gratin ziemniaczany/pieczona marchew
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym i wiśniami
OPCJA WEGAŃSKA
Krem z kukurydzy z chrustem z marchwi
Gołąbek z ciecierzycy i suszonych pomidorów/ puree z marchwi/ziemniak z ogniska
Deser chia z musem mango i miętą
Pakiet IV – 145 zł
ZUPA
Pikantny krem z czerwonej soczewicy/ salsa kukurydza z pomidorem
DANIE GŁÓWNE
Stek z polędwicy wołowej/ ziemniaki wędzone/
demi-glace z gorzką czekoladą/ warzywa sezonowe
DESER
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi i owocami
Menu dla dzieci
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 15 zł
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i parmezanem – 13 zł Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki i pomarańczy – 18 zł
Napoje nielimitowane – 30 zł / os.
kawa
herbata
soki owocowe
woda gazowana/niegazowana
napoje gazowane
Patera owoców (skład patery zależny od sezonu) – 35 zł / szt.
na 6 osób
Ciepła kolacja
Krem z buraka z pasztecikiem z soczewicy – 17 zł / os.
Chicken Pie (gulasz drobiowy przykryty zapiekanym ciastem francuskim) – 20 zł / os.
Beef Pie/Fish Pie – 30 zł/ os.
Chilli con carne z kwaśną śmietaną i tortillą – 35 zł/os.
Zimna płyta
ZIMNA PŁYTA CLASSIC
39 zł/ os.
Wędliny z naszej wędzarni
Selekcja serów żółtych i pleśniowych
Tarta na cieście francuskim z dżemem cebulowych i kozim serem
Kaszanka na musie z pieczonego jabłka z rozmarynem
Rolada szpinakowa z musem twarogowym i łososiem
Sałatka z młodych liści i warzyw piklowanych z sosem miodowym
Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką i musztardą francuską
Pieczywo, masło, oliwy smakowe
ZIMNA PŁYTA MODERN
45 zł/ os.
Mięsa wędzone premium (kaczka, polędwiczka i kurczak)
Sery zagrodowe i pleśniowe
Pasztet z dziczyzny z musem śliwkowym
Hummus z pieczonego buraka z grissini
Sałatka z selerem naciowym, ciecierzycą, oliwkami i oregano
Chałka z szynką parmeńską i pieczonym pomidorem
Tatar z wędzonego pstrąga
(ogórek zielony, cebula czerwona, majonez)
Pesto bazyliowe
Tapenada z oliwek i suszonych pomidorów
Pieczywo, masło
Finger Food
Tatar wołowy / ogórek/ musztarda/ grzanka 15 zł
Tatar z łososia/ kolendra/ salsa mango-chilli 7 zł
Tatar z tuńczyka z sezamem i sosem sojowym 14 zł
Grzanka/ guacamole/ jajko poche 12 zł
Grzanka/ pate z czerwonej fasoli 8 zł
Kaszanka/ jajko przepiórcze/ żelka chrzanowa 8 zł
Łosoś wędzony / żelka z ogórka zielonego/ twaróg/ koper 10 zł
Pate z wątróbki drobiowej/ tost / gruszka karmelizowana 8 zł
Szynka parmeńska/ tost wieloziarnisty/ majonez ziołowy/ bazylia 8 zł
Szynka parmeńska na grissini 10 zł/ 3 szt.
Kurczak zawijany w grillowanego bakłażana / pomidor/ feta 8 zł
Mini Tortilla meksykańska z fasolą czerwoną 10 zł
Mini burgery wołowe 15 zł
Mini burgery z kurczakiem 12 zł
Rollsy z salami i serem 8 zł
Rollsy ze szpinakiem i fetą 6 zł
Mini tarta:
• z boczkiem i porem 10 zł
• serowa 10 zł
• z salsą pomidorowo- ziołową 8 zł
Vol- au- vent:
• twaróg koperkowy/ łosoś wędzony 8 zł
• ser feta/ szpinak 6 zł
• krewetka w panko/ twaróg mango-chilli 12 zł
Słodki Bufet
Panna cotta waniliowa z kremem cynamonowym 6 zł
Panna cotta kokosowa z ananasem 6 zł
Panna cotta malinowa z białą czekoladą 6 zł
Panna cotta czekoladowa z musem truskawkami 6 zł
Panna cotta cytrynowa z kruszonymi ciasteczkami 6 zł
Eton mess z kruszoną bezą i wiśniami 5 zł
Mus czekoladowy z karmelowym popcornem 6 zł
Mini szarlotka ( kruche ciasto, jabłka z cynamonem, kruszonka) 5 zł
Mus chałwowy z wiśniami i gorzką czekoladą 7 zł
Mini brownie z białą czekoladą 5 zł
Leśny Mech (mus z owoców leśnych, mascarpone, mus z owoców leśnych) 6 zł
Szyszka z musem śmietankowym i białą czekoladą 14 zł
Jabłuszka z musem śmietankowym i żelką cytryna/truskawka/malina 8 zł
Donuty 3 zł
Tartaletki kruche z kremem patissiere i świeżymi owocami 6 zł
Tartaletki kruche z lemon curd 6 zł
Muffin:
•cytrynowy 6 zł
•czekoladowy 6 zł
•owocowy 7 zł
•biała czekolada i karmel 7 zł
ZDROWA ALTERNATYWA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU
(minimum z danego rodzaju – 10 szt.)
Musy owocowe (truskawka, banan, malina) 4 zł
Jogurt porzeczkowy z kruszonką 5 zł
Jabłka pod kruszonką 5 zł
Pudding chia z musem mango 6 zł
Mus marchewkowy z białą czekoladą i ziemią jadalną 6 zł
Kulki mocy 6 szt. 20 zł
Wesela
Menu Weselne za 240 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z makaronem
Krem z pomidorów z créme fraîche
Krem z zielonego groszku z grzanką
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (cztery propozycje do wyboru)
Panierowany kotlet schabowy
Pieczeń z karczku
Udko z kaczki
De volaille
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Filet z kurczaka nadziewany salami piccante i serem dojrzewającym
Rolada wołowa
Roladka drobiowa z warzywami
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Colesław z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z porzeczką
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Seler z rodzynkami
Mix sałat sez0n0wych z vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Panna cotta z musem malinowym
ZIMNA PŁYTA
Deska mięs i wędlin pieczonych
Deska serów żółtych i pleśniowych
Hummus z pieczonej marchewki
Hummus klasyczny
Smalec ze skwarkami
Quiche z brokułami serem pleśniowym
Sałatka z pieczonymi kurczakiem, pomidorem,
ogórkiem i vinegrette czosnkowym
Sałatka z pora i kukurydzy
Kaszanka w panko na sałacie z jabłkowym musem
Śledzie w trzech odsłonach
Boczniak marynowany
Pieczywo, masło
KOLACJA 1
(jedna propozycja do wyboru)
Udko z kaczki/ ziemniaki pieczone/ purée z buraków
z cynamonem/ sos demi glace
Kurczak supreme/ włoska kapusta z koprem/
ziemniak konfitowany/ sos demi glace
Pieczeń z karkówki wieprzowej/ ziemniaki pieczone/ kapusta zasmażana
KOLACJA 2
Grillowany filet z kurczaka na purée z groszku z warzywami
KOLACJA 3
(1 propozycja do wyboru)
Krem z buraka z pasztecikiem mięsnym
Chicken Pie ( gulasz drobiowy zapiekany pod chrupiącym ciastem francuskim)
Bogracz wieprzowy z kluseczkami
MENU WEGAŃSKIE:
Zupa:
Bulion warzywny
Danie główne:
Rolada sojowa nadziewana pieczoną papryką krokiet ziemniaczany/
warzywa sezonowe/ demi glace wegański
Deser:
Panna cotta wegańska z musem malinowym
Kolacja 1:
Seler-ryba zawijany w algi nori z frytkami ciętymi i sosem tatarskim
Kolacja 2:
Filet z tofu panierowany w panko
podany na puree z marchwi z warzywami sezonowymi
Kolacja 3:
Gulasz curry z ciecierzycy z mlekiem kokosowym,
kolendrą i warzywami sezonowymi
przykryty chlebkiem pszennym
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich,
kolejne według życzenia)
Woda niegazowana
Soki owocowe
Napoje gazowane nielimitowane: 15 zł / os.