Przyjęcia okolicznościowe
Komunie
MENU KOMUNIJNE 2026 – 220 zł/ os.
CENA ZAWIERA ANIMACJE DLA DZIECI PROWADZONE PRZEZ WYKWALIFIKOWANYCH ANIMATORÓW
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół z trzech mięs z makaronem, marchewką i
pietruszką
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami
Krem z pomidorów z grzanką i oliwą ziołową
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru, dwa kawałki mięsa na osobę)
Rolada wołowa ( boczek, kiełbasa, musztarda, ogórek
kiszony, cebula)
Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami z
mozzarellą
Udko z kaczki
De volaille
Schab panierowany
Karczek grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Ziemniaki pieczone w ziołach
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Kasza jaglana z warzywami
Ryż
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta czerwona zasmażana
Kapusta biała zasmażana
Colesław
Buraczki z chrzanem
Marchew z pomarańczą
Mix sałat sezonowych z ogórkiem, pomidorem,
vinegrette
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Fondant czekoladowy z malinowym coulis na ciepło i
gałką lodów waniliowych
Panna cotta waniliowa z ganache z białej czekolady i
truskawkowym żelem
ZIMNA PŁYTA
Deska wędlin włoskich
Deska serów dojrzewających oraz klasycznych
Tarta z kozim serem i dżemem cebulowym
Sałatka wiedeńska ziemniaczana
Sałatka nicejska z jajkiem
Bruschetta z salsą pomidorową i bazylią
Caprese z mozzarellą i bazylią
Pieczywo/masło
NAPOJE
Kawa
Herbata
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
Chrzciny Urodziny
OFERTA PÓŁMISKOWA 2025 – 190 zł / os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół na trzech mięs z makaronem
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (trzy propozycje do wyboru, dwa kawałki mięsa na osobę)
Rolada wołowa
Rolada drobiowa (mozzarella z bazylią/ feta z miętą/
pomidor suszony z camembertem)
Schab panierowany
Kurczak w panko
De vollaile z pietruszką i masłem
Schab ze śliwką
Karczek grillowany
Filet z kurczaka grillowany
DODATKI CIEPŁE (dwie propozycje do wyboru)
Kluski śląskie z masłem i koperkiem
Ziemniaki pieczone w ziołach z czosnkiem
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
DODATKI WARZYWNE (trzy propozycje do wyboru)
Czerwona kapusta zasmażana z boczkiem i porzeczką
Biała kapusta zasmażana na boczku z koprem i pieczonym
czosnkiem
Surówka z marchwi z pomarańczą
Colesław z białej kapusty
Buraczki z chrzanem lub żurawiną
Mix sałat z warzywami i winegretem musztardowym
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Fondant czekoladowy z malinowym musem na
ciepło i gałką lodów waniliowych
Panna cotta waniliowa z ganache z białej czekolady i
truskawkowym żelem
ZIMNA PŁYTA
Deska wędlin włoskich
Deska serów dojrzewających oraz klasycznych
Tarta z kozim serem i dżemem cebulowym
Sałatka z wędzoną szynką i musztardą francuską
Sałatka nicejska z jajkiem
Bruschetta z salsą pomidorową i bazylią
Caprese z mozzarellą i bazylią
Pieczywo/masło
NAPOJE
Kawa
Herbata
Soki (jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Dopłata do napojów gazowanych + 10 zł
Dopłata do lemoniad sezonowych + 10 zł
DODATKI:
KOLACJA
Barszcz z pieczonych buraków z pasztecikiem mięsnym 25 zł
Chilli con carne z limonką i pieczoną tortillą 35 zł
Gulasz wieprzowy zapieczony z serem z dodatkiem włoskich
gnocchi 35 zł
MENU DLA DZIECI
Rosół z makaronem 16 zł
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 26 zł
Lody z owocami i rożkiem 14 zł
Patera owoców -70 zł (przewidziana na 6 osób)
Imprezy rodzinne
PAKIET I – 130 zł
ZUPA
wybierz 1
Bulion drobiowy z makaronem, pietruszką i
marchewką
Krem ze słodkich pomidorów z mozzarellą,
bazylią i grzanką
DANIE GŁÓWNE
wybierz 1
Schab w panko, puree z ziemniaka z panchettą,
emulsja serowa, pieczona marchew
Rolada wołowa, puree z czerwonej kapusty z
anyżem, kluski śląskie z parmezanem, sos demi-glace
DESER
wybierz 1
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Panna cotta z musem truskawkowym i świeżymi
owocami
NAPOJE BEZ LIMITU
Kawa
Herbata,
Soki 100%,
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
PAKIET II – 140 zł
ZUPA
wybierz 1
Krem z pieczonego ziemniaka z chipsem
parmezanowym
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami i
oliwą ziołową
DANIE GŁÓWNE
wybierz 1
Polędwiczka wieprzowa, demi-glace grzybowy,
chrupiący ziemniak, warzywa pieczone
Kurczak kukurydziany, ziemniak z ogniska,
pieczona marchew, mus z moreli, demi-glace
DESER
wybierz 1
Kopuła z gorzkiej czekolady z musem chałwowym
i wiśniami
Kopuła z białej czekolady z mascarpone i
malinami
NAPOJE BEZ LIMITU
Kawa
Herbata,
Soki 100%,
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
PAKIET III – 160 zł
ZUPA
wybierz 1
Francuska zupa cebulowa z grzanką z
parmezanem Krem grzybowy z ragout z palonych warzyw DANIE GŁÓWNE
wybierz 1
Filet z halibuta, krokiet ziemniaczany z
cheddarem, mus z pietruszki z białą czekoladą,
pieczona gruszka Filet z kaczki sous-vide, gnocchi, parmezan,
orzechy laskowe, purée z marchwi i kafiru, jeżyny DESER
wybierz 1 Monoporcja Szyszka Na Mchu
owoce leśne, żel z owoców leśnych, kwiaty jadalne Monoporcja Kamień
pralina orzechowa, żel jabłkowy z czarnym bzem,
kwiaty jadalne NAPOJE BEZ LIMITU
Kawa
Herbata,
Soki 100%,
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Wesela
MENU WESELNE 2025
PAKIET 1 Cena: 320 zł/os.
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Rosół na selekcji trzech mięs/ pietruszka/ makaron
Krem z białych warzyw/ prażone migdały/ grzanka
DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH (jedna opcja do wyboru)
Opcja 1
Rolada wołowa/Filet z kurczaka panierowany/ Schab sous- vide
Kluski śląskie/ Ziemniaki pieczone w ziołach
Czerwona kapusta zasmażana/ Coleslaw z białej kapusty/ Buraczki z żurawiną
Opcja 2
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym/
Udko z kaczki/ karczek grillowany
Ziemniaki z ogniska z masłem czosnkowym/frytki w ziołach
Kapusta zasmażana z wanillią i boczkiem/Slaw z czerwonej kapusty z
porzeczką/ Mix sałat z warzywami i vinegrette musztardowym
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Tarta z lemon curd i włoską bezą
Panna cotta z musem malinowym i świeżymi owocami
ZIMNA PŁYTA
Selekcja serów klasycznych oraz pleśniowych
Selekcja wędlin i kiełbas
Vol-au-vent z wędzonym łososiem i musem koperkowym
Rollsy z szynką, serem i musztardą francuską
Kurczak zawinięty w marynowaną cukinie z pomidorem
Sałatka z fasolą,kurczakiem kukurydzą oraz kolendrą
Tarta na cieście francuskim z konfiturą figową i serem pleśniowym
Pieczywo
KOLACJA 1 (jedna propozycja do wyboru)
Kurczak nadziewany serem i szpinakiem/ziemniaki w ziołach/marchew
karmelizowana/ sos winno-maślany
Polędwiczka wieprzowa/ sos grzybowy/ ziemniaczki paryskie/ warzywa
sezonowe
KOLACJA 2 (jedna propozycja do wyboru)
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Chilli con carne/ kwaśna śmietana/ pieczona tortilla/ limonka
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich, kolejne według życzenia)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
Napoje gazowane
PAKIET 2 Cena: 350 zł/os.
PRZYSTAWKA ( jedna propozycja do wyboru)
Paprykowa focaccia/ wędzona kaczka/ majonez truflowy/parmezan
Carpaccio z buraka/ majonez lubczykowy/ rukola/ orzechy włoskie
ZUPA ( jedna propozycja do wyboru)
Francuska kremowa zupa cebulowa z grzanką parmezanową
Bulion z kaczki z pierożkiem z szarpaną kaczką
DANIE GŁÓWNE PORCJOWANE (jedna opcja do wyboru)
Polędwiczka wieprzowa/ sos demi glace grzybowy/ puree z selera/ gratin
ziemniaczany/ marchew pieczona
Schab w panko/puree z ziemniaka z panchettą/ emulsja serowa/ romanesco teriyaki
Filet z sandacza/ chrupiący ziemniak z parmezanem/ fondant z pora
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Beza z kremem waniliowym i owocami sezonowymi
ZIMNA PŁYTA
Deska
wędlin włoskich
Deska serów dojrzewąjacych i klasycznych
Vol-a-vent z krewetką w miodzie
Łosoś wędzony na pumperniklu z twarożkiem ziołowym
Tarta z kozim serem i dżemem cebulowym
Sałatka wiedeńska z ziemniakami
Sałatka nicejska z jajkiem
Bruschetta z salsą pomidorową
Caprese z mozzarellą i świeżą bazylią
Pieczywo/Masło
KOLACJA 1
Kurczak w pudrze koperkowym/sos śmietanowy/ gratin ziemniaczany/pieczona
pietruszka
KOLACJA 2
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Chilli con carne/ kwaśna śmietana/ pieczona tortilla/ limonka
NAPOJE WLICZONE W OFERTĘ – NIELIMITOWANE
Kawa, herbata ( pierwszy ciepły napój serwowany po obiedzie dla wszystkich, kolejne według życzenia)
Woda niegazowana z cytrusami i miętą
Soki owocowe 100%
Napoje gazowane
DODATKI:
MENU WEGAŃSKIE:
Zupa:
Bulion warzywny
Danie główne:
Rolada sojowa nadziewana pieczoną papryką krokiet ziemniaczany/
warzywa sezonowe/ demi glace wegański
Deser:
Panna cotta wegańska z musem malinowym
Kolacja 1:
Seler-ryba zawijany w algi nori z frytkami ciętymi i sosem tatarskim
Kolacja 2:
Filet z tofu panierowany w panko
podany na puree z marchwi z warzywami sezonowymi
MENU DLA DZIECI
ZUPA:
Rosół z makaronem bez zielonego
Krem z pomidorów z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki lub mizerią
Makaron z sosem napoli i parmezanem
Naleśniki z serem waniliowym, owocami leśnymi i kruszonką
DESER:
Lody z owocami i rożkiem
PATERA OWOCÓW
70 zł/ szt.
1 patera przygotowana jest na około 6 osób
jej skład zależny jest od sezonu.